Будинок іграшок UA
У кого народжувати у Львові?
рейтинг лікарів-гінекологів нашого міста

Центр матері та дитини “Незламні матусі”

пн, 22 серпня 2022 р.

Нещодавно ми писали про будівництво житла для вагітних переселенок. У середині липня його вже відкрили. Центр матері та дитини “Незламні матусі” розміщений неподалік парку “Знесіння” у Львові і вже готовий до поселення.

Про проект

У центрі “Незламні матусі” – два гуртожитки загальною площею 1300 кв. м. Тут є спальні, їдальні, дитячі куточки, робочі зони, зони відпочинку тощо. У кожній кімнаті може проживати 4 особи, наприклад, мама зі старшими дітками. Формат розміщення можна змінювати відповідно до потреб вагітної, – уточнив головний архітектор Львова Антон Коломєйцев.

Котеджі зведені у природній зоні. Планують ще збудувати майданчик, спортивну зону й організувати велику прогулянкову територію.

За словами Антона Коломєйцева, територія центру досить спокійна та затишна. Окрім того, житло повністю адаптоване до холодних пір року: всюди передбачене електричне опалення.

Будівництво Центру матері та дитини “Незламні матусі” за проектом “UNBROUKEN”, спільно з Львівською міською радою, Львівською обласною радою та за фінансової підтримки “Червоного хреста”. Сума інвестицій у проект – 26 мільйонів гривень.

Процес заселення

Після офіційного відкриття центру вагітних та породіль ознайомили з правилами та умовами проживання. За словами прес-служби ЛМР, тут можуть жити вагітні або породіллі з дітьми. З кожною мамою підписують договір з визначеними термінами проживання. Кожну ситуацію розглядають індивідуально.

Автор статті
Таран Ірина
Мама, копірайтер
FBinstagram