Будинок іграшок UA
У кого народжувати у Львові?
рейтинг лікарів-гінекологів нашого міста

У Львові будують житло для вагітних жінок

нд, 3 липня 2022 р.

За ініціативою Львівської міської ради та за фінансового сприяння Червоного хреста у Львові будують котеджі для жінок при надії, які втекли до міста від війни. Як проходить будівництво та коли можна заселятися – нам розповів головний архітектор Львова Антон Коломєйцев.

Соціальне житло для вагітних будують у районі Кривчиць, що за 10 хвилин від Львова.

“Будуємо швидкозбірні будинки на 120 людей. Це – два гуртожитки загальною площею 1300 квадратних метрів. У кожній кімнаті 2-3 спальні місця, при потребі можна поставити дитяче ліжечко. Окрім спалень, облаштуємо їдальні з дворівневим простором, дитячу зону, робоча зона, кабінет медичної допомоги, пральну. Все, щоб жінки у спокої та комфорті змогли підготуватися до пологів”, – розповів Антон Коломєйцев.

Котеджі будують у природному середовищі. Буде майданчик, спортивна зона і велика прогулянкова територія. “Червоний хрест” інвестував у будівництво 26 мільйонів гривень.

“Ми шукали швидких рішень. Будувати з цегли довго, тож вирішили з готових конструкцій. До роботи залучили архітекторів, які є переможцями багатьох конкурсів. Все дуже швидко реалізували і функціонально продумали. У липні вже плануємо заселення”, – каже головний архітектор.

За основу взяли досвід аналогічного будівництва США.

Весною у Львові змонтували контейнерне містечко для переселенців, де зараз теж проживають вагітні. Але в міській раді розуміють, що там умови недостатні для жінок при надії. Їм потрібно більше спокою, простору та безпеки, що, власне, організують у новому соціальному житлі.

Деталей заселення в ЛМР поки не оголошують. Очевидно, що можна буде зі старшими дітками, при потребі з родичами. Скільки часу мами там зможуть проживати теж невідомо, але точно ще деякий час після пологів.

Далі буде…

Автор статті
Таран Ірина
Мама, копірайтер
FBinstagram