Будинок іграшок UA
У кого народжувати у Львові?
рейтинг лікарів-гінекологів нашого міста

Як обрати свого гінеколога

вт, 5 грудня 2023 р.

Жінки потребують уваги гінеколога все життя, тому обирають його прискіпливо і так, щоб один спеціаліст назавжди. Сфера жіночого здоров’я доволі інтимна, тому лікарів обирають не тільки кваліфікованих, а ще й тих, яким можна довіряти, які з розумінням та доброзичливістю поставляться до проблем. Найкращі приватні гінекологи у Львові радять знайти саме того фахівця, який буде відповідати всім вашим запитам.

В яких випадках звертаються до гінеколога

Гінеколог — друг на все життя, тому що жінка звертається до нього при таких обставинах:

  • для профілактичного огляду, щоб своєчасно виявити хвороби, які можуть початися безсимптомно;
  • для діагностики та лікування, якщо жінка має певні симптоми і їй потрібна допомога;
  • при плануванні вагітності лікар допомагає жінці підготуватись до виношування дитини;
  • ведення вагітності до пологів;
  • для виявлення причин безплідності і лікування;
  • діагностування та коригування змін у гормональному фоні, який постійно змінюється;
  • нагляд та коригування вікових змін у статевому здоров’ї.

Як бачимо, гінеколог поруч з жінкою все життя, тому вибрати того, хто буде знати про вас все і слідкувати за вашим здоров’ям, дуже важливо.

Критерії вибору гінеколога

У рейтингу є багато спеціалістів. По яким критеріям ви можете зрозуміти, що він кращий з кращих? В кожному місті України є інтернет-ресурси, в яких можна ознайомитись з даними про фахівця та його рейтингом серед лікарів. Ми склали невелику інструкцію, згідно якої ви можете зрозуміти, по яким саме критеріям вибирати.

  1. Має значення стаж роботи, кваліфікація спеціаліста. Професіонали постійно підвищують кваліфікацію, здобувають додаткову освіту, про що свідчать сертифікати. У такого лікаря ви отримаєте послуги за останніми тенденціями науки та передових технологій.
  2. Читайте відгуки. Лікарі завжди мають відгуки, які пишуть їх пацієнти після прийому. Шукайте інформацію на місцевих форумах та в інтернет-порталах.
  3. Професійність та особисті якості лікаря. Як правило, після ознайомлення з відгуками, жінка вирішує, до якого лікаря звернутись. На першому прийомі у гінеколога ви формуєте свою думку відносно якостей фахівця. Професійність — це швидке занурення у вашу проблему, увага до ваших слів, повага до почуттів, пояснення термінів розумною мовою. Якщо лікар не відволікається на інші проблеми, не знецінює ваші слова, не кидає проблему без вирішення, можете йому довіряти. Якщо після прийому у вас залишилось відчуття спокою та поваги до гінеколога — ви на правильному шляху.
  4. Психологічний комфорт у спілкуванні з фахівцем. Навіть найкращі приватні гінекологи у Львові можуть не підійти вам у простому спілкуванні. Теми, які ви будете обговорювати, доволі інтимні. Також, якщо гінеколог піклується про вас, він попередить про неприємні відчуття під час процедур, буде запитувати вас про самопочуття. Якщо лікар з вами спілкується в комфортному для вас форматі — це ваш спеціаліст.
  5. Зверніть на призначення лікування лікаря. Якщо він без діагностики призначає вам гормональне чи антибактеріальне лікування, це свідчить про непрофесійність спеціаліста. Також він не повинен призначати БАДи, які не зареєстровані у МОЗ.

Будьте пильними і уважними у виборі лікаря для вашого жіночого здоров’я. Найкращі приватні гінекологи готові допомогти, вам залишається обрати серед них “свого” лікаря та тримати з ним зв’язок все життя.

Автор статті
Адмін