Будинок іграшок UA
У кого народжувати у Львові?
рейтинг лікарів-гінекологів нашого міста

Ведення вагітності — турбота про майбутнє

пн, 22 липня 2024 р.

Слідкувати за здоров’ям важливо для всіх, а для вагітних жінок це життєво необхідно. На цілих дев’ять місяців життя дитини повністю залежить від стану матері. Тому не буває надмірного хвилювання в цей період, кожна дрібниця потребує уваги спеціалістів з ведення вагітності.

З особливою турботою, про здоров’я майбутніх матусь та їх малюків, піклуються спеціалісти медичного центру “Leleka” у Києві. Команда лікарів складається з професіоналів, які вже мають бездоганну репутацію. Тому кожна жінка, на будь-якому етапі свого життя, отримає тут всебічну допомогу.

Етапи ведення вагітності

  1. Планування

Підготовка до вагітності збільшує шанси на нормальний перебіг виношування і, як наслідок, появу здорової дитини. Лікар вивчає вашу історію здоров’я та наявність генетичних хвороб у сім’ї. Також на стадії опитування збирається інформація про вживання ліків, шкідливі звички, особливості харчування. Після цього починається необхідне обстеження здоров’я, яке складається з лабораторних досліджень, даних УЗД, огляду у гінеколога.

  1. Перинатальний період

При настанні вагітності, перший візит до лікаря відбувається з 7 до 12 тиждень. Саме в цей період лікар починає діагностичну діяльність та ставить вагітну на облік. На прийомі лікар підтверджує вагітність за допомоги УЗД, лабораторного дослідження. Перевіряє, чи нормальним є розташування плоду, та чи відповідає його розвиток визначеному терміну вагітності.

У першому триместрі жінка відвідує лікаря один раз на місяць, при умові гарного самопочуття та відсутності факторів, які бентежать.

Другий триместр супроводжується додатковим лабораторним дослідженням, УЗД, оглядом. При необхідності, лікар призначає відвідування інших спеціалістів, якщо вагітність супроводжується супутніми захворюваннями.

Також обстеження проходить і плід, тому що саме в цей період можна виявити генетичні відхилення чи відставання в розвитку і вжити необхідних заходів.

  1. Допологове обстеження

З 36 тижня вагітна знаходиться під пильним контролем лікаря і проходить обстеження раз на тиждень. Йде підготовка до пологів і лікар вивчає положення плоду, стан здоров’я дитини та матері. Проводяться необхідні обстеження, а також інструктаж майбутніх батьків.

  1. Пологи та післяпологовий догляд

Коли починається найголовніший період — пологи, важливо, щоб поруч були професіонали, які на кожному етапі впевнено діють та роблять свою справу віддано та бездоганно. Саме такими є лікарі “Лелеки” в Києві.

Ви можете розраховувати на надійні руки спеціалістів, вчасне реагування реанімаційної бригади, допомогу матері та дитині після пологів.

Професіоналізм лікарів — здоров’я майбутніх поколінь

Ведення вагітності у професіоналів — це уважність, вчасна допомога, психологічна підтримка. Якщо ви плануєте вагітність чи розмірковуєте, кому довірити ведення, добре вивчайте кваліфікацію клініки та лікарів. Також читайте відгуки про медичний центр. Чимало інформації можна знайти на жіночих форумах.

Автор статті
Адмін