Будинок іграшок UA
У кого народжувати у Львові?
рейтинг лікарів-гінекологів нашого міста

Лікувальний масаж після пологів

ср, 10 січня 2024 р.

Після пологів кожній жінці хочеться найскоріше відновити свою фігуру, стан шкіри, пружність м’язів. Під час вагітності навантаження на весь організм колосальне. Порушується положення м’язів та суглобів, шкіра втрачає свої властивості. До того ж, носіння дитини на руках жінка відчуває своїм попереком і постійно страждає від болей.

Всі ці проблеми можна подолати, якщо приділити собі увагу та пройти курс масажу. Головне, обирайте дипломованих професіоналів, які мають великий досвід роботи з вагітними та жінками після пологів. Запис на масаж допоможе вам якнайшвидше повернутись до свого тіла.

Масаж покращить вашу фігуру, відновить гарне самопочуття, підвищить пружність м’язів. Також це релакс, якого так потребує жінка, розвантаження нервової системи та позитивні враження. Хороший масаж допомагає покращити лактацію, якщо ви годуєте грудьми.

Коли можна починати робити масаж

Після природних фізіологічних пологів масаж можна робити через півтора-два місяці. Якщо пологи були через кесарів розтин, проконсультуйтесь з лікарем. Ви повинні добре себе почувати, не мати протипоказань.

Масаж не шкодить лактації, а навпаки підвищує її, тому не потрібно відкладати процедуру до закінчення годування. Також масажем можна підтягнути м’язи живота, зменшити розтягнення на шкірі, прибрати набряки, відновити функції опорно-рухового апарату.

Види масажу для жінок після пологів

  • Антицелюлітний масаж допомагає позбавитись зайвої ваги, підтягнути м’язи, пришвидшити метаболізм.
  • Масаж живота дуже добре відновлює роботу внутрішніх органів, повертає їх у правильне положення. Також процедура зміцнює м’язи, покращує обмінні процеси та підвищує імунітет.
  • Масаж спини знімає біль та напруження м’язів, зміцнює зв’язки та суглоби.
  • Лімфодренажний масаж знімає набряки, виводить з організму зайву рідину, запускає відновлювальні процеси у шкірі.
  • Загальний розслабляючий позитивно впливає на емоціональний стан, покращує самопочуття, розслабляє, покращує лактацію.
  • Стоун-терапія — масаж за допомогою гарячого каміння, який покращує стан хребта і попереку, знімає втому та відновлює нервову систему.

Що таке ендосферна терапія

Також хочемо привернути увагу до новітньої технології — ендосферна терапія. Це апаратний масаж, який в кілька разів інтенсивніший за класичний, що робиться руками. За допомогою ендосферної терапії можна впливати на глибинні процеси у організмі, такі як: пришвидшення лімфовідтоку, покращення кровообігу, розширення судин, виведення токсинів, зменшення проявів варикозу.

Ендосферна терапія не має протипоказань, підходить як вагітним жінкам, так і після пологів. Більше про терапію можна дізнатися за посиланням https://pecherskykh-clinic.com.ua/endosferna-terapiya/

Автор статті
Адмін