Будинок іграшок UA
У кого народжувати у Львові?
рейтинг лікарів-гінекологів нашого міста

Кетанов

чт, 2 березня 2023 р.

Дисклеймер: стаття носить ознайомчий характер. Якщо ви вирішили приймати кетанов - рекомендуємо звернутися до свого лікаря за консультацією.

Кетанов є лікарським засобом, який містить діючу речовину кеторолак. Це найпопулярніший засіб для зменшення болів і запалення, який використовують для лікування різноманітних захворювань.

Кетанов застосовують у лікуванні болю, запалення та гарячки, пов'язаних з різноманітними захворюваннями, такими як:

  • артрит;
  • остеоартрит;
  • ревматизм;
  • мігрень;
  • невралгія;
  • дисменорея;
  • як знеболюючий засіб для великої кількості інших захворювань.

Кетанов може допомогти зменшити біль, знизити запалення та знизити температуру тіла, що допоможе поліпшити якість життя хворого.

Препарат може бути вирішальним для пацієнтів, які мають різноманітні болі і важконосимі запалення, які можуть впливати на їхнє здоров'я та рухливість. Кетанов може бути особливо ефективним для лікування болю, пов'язаного з артритом та іншими захворюваннями суглобів.

Дозування

Зазвичай таблетки Кетанов містять 10, 20 або 30 мг кеторолаку на таблетку. Різноманітні форми випуску Кетанову також можуть містити різні дозування.

Чи можна вживати кетанов привагітності чм при годуванні груддю?

Що стосується застосування Кетанову вагітним та годуючим жінкам, то його потрібно уникати.

Кетанов може вплинути на розвиток ембріона та може призвести до патологій в розвитку дитини. Тому, якщо вагітна жінка повинна прийняти Кетанов, це має бути зроблено за підтримки лікаря та при наявності серйозних медичних показань. Щодо годування грудьми, то Кетанов може проникати в грудне молоко та впливати на дитину.

Чи відпускають кетанов в аптеках без рецепту?

Відповідно до законодавства деякі країни можуть відпускати Кетанов в аптеках без рецепту лікаря, а інші вимагають рецепту від лікаря. Однак, в більшості країн, включаючи країни Європейського Союзу та США, Кетанов відноситься до категорії рецептурних лікарських засобів, що означає, що його можна придбати тільки за рецептом лікаря.

В Україні Кетанов відноситься до категорії рецептурних лікарських засобів.

Також важливо зазначити, що навіть якщо Кетанов відпускається без рецепту в деяких країнах, необхідно дотримуватися дозування та інструкцій, наданих на упаковці. Недотримання дози може призвести до серйозних побічних ефектів, включаючи гастроінтестинальні проблеми та погіршення загального стану здоров'я.

В будь-якому випадку, якщо вам потрібно придбати Кетанов, рекомендується звернутися до свого лікаря або фармацевта для отримання порад щодо правильного дозування та застосування.

Автор статті
Адмін