Будинок іграшок UA
У кого народжувати у Львові?
рейтинг лікарів-гінекологів нашого міста

7 міфів про лазерну епіляцію

нд, 8 жовтня 2023 р.

Лазерна епіляція Львів для багатьох залишається невідомим дійством. Процедура, начебто, вирішить питання з небажаним волоссям, але навколо неї так багато міфів, що не кожна людина наважиться на цей крок. Розберемося з непорозумінням, чи дійсно ті міфи мають обґрунтоване пояснення?

Міфи про лазерну епіляцію

  1. Лазерна епіляція здатна пошкодити внутрішні органи.

    Такий вплив фізично неможливий, так як глибина проникнення лазерного променю 1-4мм. Він діє тільки на волосяний фолікул, може викликати почервоніння шкіри і то недовго.

  2. Після лазерної епіляції можна отримати рубці та вросле волосся.

    Рубці з’являються на шкірі внаслідок фізичного пошкодження її цілісності. Тобто, потрібна утворитись рана, щоб відновлювальні властивості шкіри її зарубцювали. Вросле волосся буває при фізичному висмикуванні його з фолікулу.

    Лазерна епіляція не пошкоджує цілісність вашої шкіри та не висмикує волосся. Вона діє тільки на пігмент меланін та на сам фолікул. Волосся просто перестає рости на місці, яке було оброблено лазерним променем. Ніяких ран та врослого волосся не буває після процедури.

  3. **Лазерна епіляція дуже дорого коштує. **

    Цей міф народився дуже давно, ще на початку застосування лазерного апарату для епіляції. Тоді це дійсно була дорога процедура і не кожному по кишені. Та ті часи давно в минулому.

    Зараз ціна на лазерну епіляцію доступна кожному. Якщо порівнювати вартість процедури та гоління станком, то звичайно другий дешевший. Але це спірне питання, так як голитися вам прийдеться постійно та купувати станки, а після кількох сеансів лазерної епіляції ви забудете про зайве волосся назавжди.

  4. Лазерна епіляція — це боляче.

    Самий тригерний міф, тому що біль зупинить кого завгодно. Але хочемо вас заспокоїти, так як відчуття під час сеансу можна порівняти з клацанням по шкірі чи з дотиком до гарячої чашки. До того ж, в нових лазерних апаратах є система охолодження, яка повністю блокує біль. Тендітні місця попередньо обробляють знеболювальним кремом. Вам немає чого боятися, болі не буде..

  5. Лазерна епіляція може викликати онкологію.

    Такі наслідки неможливі, так як онкоклітина починає розвиватись при впливі ультрафіолетового випромінювання. В лазерному промені немає такого спектру.

  6. Повністю волосся неможливо видалити.

    За один курс, можна видалити до 95% волосся і ефект триває до 6 років. Якщо шкіра світла, а волосся темне, то ефект від епіляції буде найкращим, до 99% волосся видаляється назавжди.

  7. Фотоепіляція більш ефективна, ніж лазерна.

    Фотоепіляція в еволюції була попереднім етапом, перед лазерною. На меланін вони впливають майже однаковим способом. Але лазерна епіляція — останнє слово науки. Апаратура має безліч переваг перед фотоепіляцією.

Варто довіряти професіоналам

Якби лазерна епіляція мала так багато негативного впливу, то вона не мала б жодного шансу на розвиток. Але цей вид позбавлення від небажаного волосся дуже популярний, так як назавжди вирішує питання епіляції.

Автор статті
Адмін