Будинок іграшок UA
У кого народжувати у Львові?
рейтинг лікарів-гінекологів нашого міста

Донорство яйцеклітин на допомогу безплідному подружжю

вт, 4 жовтня 2022 р.

Донорство яйцеклітин на допомогу безплідному подружжю

Щастя материнства не всім дається легко. Іноді тільки донація яйцеклітин допомагає отримати бажану вагітність. Більш детально про донорство яйцеклітини.

Навколо штучного запліднення багато міфів. Деякі жінки навіть впевнені, що воно підвищує ризик розвитку онкологічних захворювань. Проте це не відповідає дійсності. Отже, застосування донорської яйцеклітини допомагає парі стати батьками з мінімальними ризиками. Але така вагітність має бути під пильним наглядом кваліфікованих лікарів, особливо, якщо вік жінки більше 40 років. Більшість таких малюків народжуються шляхом кесаревого розтину.

Коли потрібне донорство яйцеклітин?

Не всі жінки народжують до 35 років. Чимало бажають стати батьками значно пізніше. На це у кожної такої жінки свої причини.

Донорська яйцеклітина потрібна, якщо власні у жінки не виробляються. Це може бути як у зв’язку з захворюваннями, так і з початком вікових змін. Після 35 років резерв ооцитів (яйцеклітин) стрімко зменшується із кожним менструальним циклом.

Але справа в тому, що проблема безпліддя стосується не лише жінок. Тому якщо пара не може досягти вагітності протягом року, необхідне обстеження обох партнерів.

Сучасні технології дозволяють вирішити проблему як жіночого, так і чоловічого безпліддя. Донорська яйцеклітина при жіночому безплідді потрібна не завжди, а лише у найважчих випадках. Спочатку лікар може запропонувати операцію на яєчниках чи гормональне лікування. Тільки якщо спроби були невдалими, застосовуються технології запліднення із донорською клітиною.

Що потрібно, щоб стати донором яйцеклітини?

  1. Заповнити анкету
  2. Пройти обстеження
  3. Укласти договір
  4. Стимулювати овуляцію спеціальними препаратами
  5. Пройти забір яйцеклітини
  6. Отримати винагороду.

Переваги донорства яйцеклітин

В такий спосіб жінка може отримати додатковий дохід. До того ж, обстеження безкоштовне. Граничний вік для участі у програмі донації 30 років. Також треба мати власну здорову дитину.

Процедура безболісна, жінці-донору дають загальний наркоз. Триває забір 5-10 хвилин.

Якщо ви приймете рішення стати донором ооцитів, це допоможе безплідній парі отримати бажану вагітність та пізнати щастя батьківства.

Наскільки шкідливою є гормональна терапія, що стимулює ріст яйцеклітин?

Ризик ускладнень, як запевняють лікарі, становить менше, ніж 1%. Але треба пройти обстеження. Якщо його результати не будуть задовільними, у донації відмовлять.

Дуже рідко буває такий стан, як гіперстимуляція яєчників. Для нього характерна поява набряків та підвищений ризик утворення тромбів. Та із цим станом лікарі вже навчилися ефективно боротися. Тож усе буде добре.

Одна жінка може стати донором ооцитів 5-6 раз, якщо вона відповідає зазначеним вище вимогам.

Якщо донація яйцеклітин викликає у вас питання чи сумніви, зверніться до спеціалізованої клініки. Процедуру роблять лікарі-репродуктологи. Є такі клініки і у Львові. Обирайте надійний медичний заклад, який підписує договір та пропонує повний супровід.

Автор статті
Адмін