Будинок іграшок UA
У кого народжувати у Львові?
рейтинг лікарів-гінекологів нашого міста

Діагноз «безпліддя»: що робити?

вт, 14 листопада 2023 р.

Однією з найскладніших, важких в емоційному плані проблем, з якими стикаються сучасні пари, є безпліддя. Жінка відчуває тривогу, горе, розчарування, якщо довгоочікувана вагітність не настає. Можливо, ви вже чули невтішний діагноз – безпліддя. Медцентр АРТКЛІНІК пропонує рішення, здатні допомогти реалізувати заповітну мрію про дитину.

Первинне та вторинне безпліддя: у чому різниця?

Які можливі причини безпліддя? Перш ніж обговорити їх, варто відзначити: багато несприятливих факторів набуло величезного поширення в сучасному світі. Неправильне харчування, стрес, незбалансований спосіб життя, погіршення екології негативно впливають на організм жінок і чоловіків, зокрема – на репродуктивну систему.

Говорячи про ймовірні причини безпліддя, важливо розуміти, що воно може бути як первинне, так і вторинне.

  1. Первинне безпліддя відноситься до ситуації, коли пара не може зачати дитину протягом усього періоду статевого життя.
  2. Вторинне діагностують, якщо пара вже мала успішний досвід вагітності та пологів, проте повторити його не вдається.

На жаль, у сучасному суспільстві часто заведено звинувачувати жінку в такій делікатній проблемі, проте причина може критися і в репродуктивному здоров'ї чоловіка. Тому обстеження та діагностика повинні одночасно проводитися для обох партнерів. Сучасна медицина пропонує варіативні методи та процедури, покликані визначити причину безпліддя:

  • аналізи на гормони;
  • ультразвукові дослідження;
  • гістеросальпінгографія;
  • спермограма тощо.

Отримані результати допоможуть фахівцям визначити, які проблеми є причинами безпліддя, знаходячи шляхи вирішення.

Фактори ризику VS репродуктивні технології

Існує кілька груп ризику, до яких можуть потрапити пари, які зіткнулися з проблемою безпліддя. Вік – один з найважливіших факторів, оскільки з віком в організмі відбуваються зміни, здатні утруднити зачаття. З часом підвищується ризик прояву спадкових чи генетичних захворювань, негативного впливу навколишнього середовища, поганих звичок; хронічних захворювань.

Радісна новина – можливість скористатися репродуктивними технологіями, які можуть збільшити шанси на вагітність.

Штучне запліднення – метод, заснований на суміщенні яйцеклітини та сперматозоїду у лабораторних умовах, після чого ембріон переноситься в матку.

Метод ІКСІ, який дозволяє лікарям вводити сперматозоїд безпосередньо в тіло яйцеклітини. Це збільшує шанси на успішне запліднення.

Якщо ви шукаєте медичний центр з передовими технологіями та досвідченими фахівцями, перейдіть за посиланням. АРТКЛІНІК – чудовий вибір! Клініка пропонує широкий спектр медичних послуг, які охоплюють всю гаму діагностики та лікування безпліддя, включаючи допоміжні репродуктивні технології. Радимо довіритися професіоналам, які допоможуть подолати важкий стресовий період та допомогти у досягненні заповітної вагітності!

Автор статті
Адмін