Будинок іграшок UA
У кого народжувати у Львові?
рейтинг лікарів-гінекологів нашого міста

Найважливіші лікарі для перевірки стану здоровя

вт, 24 жовтня 2023 р.

Система нашого організму працює дуже логічно, проте не часто ми можемо відчути ті проблеми, які можуть тільки починати розвиватися на своїй першоджерельній стадії. Для того, щоб уникнути негативних наслідків через невчасне звернення до лікаря, варто відвідувати час від часу сімейного лікаря, який зможе направити вас на прийом до того чи іншого спеціаліста, у сфері якого у вас виникнуть жалоби або підозра. Записатись на УЗД Львів ви можете за лічені хвилини – та відразу звернутися з ним до лікаря у клініку за посиланням.

До якого лікаря звернутися спершу

Якщо ви вагаєтеся до якого саме лікаря вам потрібно звернутися коли у вас немає явних проявів хвороби, проте ви відчуваєте себе не найкращим способом, тоді запишіться на прийом до сімейного лікаря. Щоб не гаяти час ви можете відразу прийти до нього з декількома основними аналізами, які зорієнтують спеціаліста та покажуть йому направляючі стосовно вашого здоров’я. До таких загальних аналізів відносяться:

  • Аналіз крові на згортання. Допоможе виявити патології, пов’язані з коагуляцією крові.
  • Загальний аналіз кала потрібен для виявлення захворювань шлунково-кишкового тракту, діагностики присутності паразитів, кровотечі або внутрішнього запалення.
  • Біохімічний аналіз крові включає в себе рівень глюкози, креатину, сечовини, білку, жирів, ферментів печінки та багато інших важливих для лікаря показників. Також він допоможе розпізнати проблеми з функціонуванням таких ключових органів як нирки та печінка, оцінити загальний стан здоров’я.
  • Загальний аналіз сечі. Визначить стан сечовиділення, а також можливі присутні патології сечовивідних шляхів або захворювання нирок.
  • Клінічний аналіз крові, що покаже кількість лейкоцитів, тромбоцитів, вміст еритроцитів.

В залежності від результатів ваших аналізів сімейний лікар перенаправить вас відповідно до вузько кваліфікованого спеціаліста. Це можуть бути:

  • Лікар-кардіолог. Спеціалізується на діагностиці, профілактиці та лікуванні хвороб та патологій, пов’язаних з серцем та судинами. Кардіолог буде слухати ваш серцевий ритм, різноманітні шуми в серці, вимірюватиме кров’яний тиск, пульс. За необхідністю більш детального діагностування він може проводити над вами такі тестування як електрокардіограма, стрес-тести, ехокардіографія.
  • Хірург може допомогти не тільки в тому випадку, коли необхідне хірургічне втручання з метою видалення певного органу тощо. Також він спеціалізується на відновленні організму від травм, затяжних хвороб. При наявності підозри на серйозне захворювання, що потребує хірургічного втручання, спочатку знадобиться пройти через багато тестувань та аналізів, щоб точно впевнитися у його наявності. Щоб не допускати цього варто своєчасно звертатися до лікаря періодично.
Автор статті
Адмін