Будинок іграшок UA
У кого народжувати у Львові?
рейтинг лікарів-гінекологів нашого міста

Хороший зір - поради офтальмолога

сб, 17 лютого 2024 р.

Оскільки очі, мабуть, один із найважливіших органів чуття, то для того, щоб бути здоровими, необхідно доглядати за ними та знати основні правила. А також не слід забувати про регулярні огляди в лікаря офтальмолога. Шукаєте приватну клініку, де приймає хороший окуліст у Львові https://oculus.lviv.ua/areas/ophthalmology/ звертайтесь в медичний центр Oculus, у нас працюють найкращі спеціалісти, ми використовуємо новітнє обладнання та сучасні методи діагностики і лікування зору.

Сьогодні проблема збереження здоров'я очей стоїть як ніколи гостро. Комп’ютери, мобільні телефони, планшети та інші електронні гаджети серйозно впливають на здоров’я ваших очей. Сучасний ритм і темп життя не дозволяє відмовитися від усіх цих приладів. Але щоб уникнути їх негативного впливу, необхідно дотримуватися гігієни праці.

  1. Втома і перенапруження. Тривала робота за комп'ютером часто призводить до втоми і напруги очей. Кажуть, що напруга очей виникає при наявності подібних симптомів: сухість і почервоніння, печіння, сльозотеча від яскравого світла або тривалого читання, головний біль і відчуття туману в очах.
  2. Вправи для зняття напруги. Існує ряд специфічних методів, які допомагають боротися з напругою очей і запобігають виникненню і розвитку багатьох захворювань або порушень зору.

Важливим фактором є освітлення. Освітлення має бути на необхідному рівні. Уникайте читання або роботи за комп’ютером у слабо освітленому приміщенні. Його недолік викликає додаткове навантаження на очі, що призводить до швидкої стомлюваності.

Правильно підібрані окуляри або лінзи. Це теж дуже важливо. Якщо окуляри або лінзи підігнані неправильно, вони горять і спричинять додатковий стрес.

При тривалій роботі за комп’ютером слід робити невеликі перерви, не менше 5 хвилин. На перервах варто відпочити, встати з-за комп’ютера і зробити зарядку для очей.

Щоб не допустити розвитку очних захворювань, слід також стежити за своїм харчуванням. Дуже корисними для очей будуть вітаміни А, В і С, які містяться в свіжих овочах і фруктах. Обов’язково вживайте м’ясні та молочні продукти.

  1. Вправи для зняття втоми. Існує кілька простих вправ для очей, які допоможуть вам зберегти і зберегти здоровий зір.

Швидке моргання - 2-3 хвилини, поліпшить кровообіг в очних яблуках.

Встаньте перед вікном. Виберіть будь-які два предмети, один ближче до вас, а інший далі. По черзі дивіться з близького предмета на дальній.

Сядьте прямо, міцно заплющіть очі на кілька секунд, потім широко відкрийте очі. Це також допоможе поліпшити кровообіг і розслабити м'язи.

Щоранку і ввечері промивайте очі.

Спробуйте намалювати очима вісімку в повітрі. Спочатку в одну сторону, потім в іншу. Повторити 5-6 разів.

Важливо пам'ятати кілька основних моментів:

  • Після кожної вправи ми даємо очам відпочити: посидіти з закритими очима кілька хвилин.
  • Поповнення проводиться 2 рази на день;
  • Перевірити діапазон рухів;
  • При частій і тривалій роботі за комп'ютером ми відпочиваємо очі хоча б кожну годину.

У боротьбі з втомою і напругою очей вам на допомогу прийдуть народні рецепти. Наприклад, звичайна сира картопля може зняти запалення і почервоніння. Візьміть дрібну картоплину, натріть її на дрібній тертці і прикладіть до очей через марлю. Рекомендується тримати близько 20 хвилин. Чорниця є відмінним засобом у боротьбі з різними захворюваннями очей. Його можна приймати свіжим або у вигляді вітамінів.

Тому дуже важливо стежити за здоров'ям своїх очей. Перш за все, це вимагає дотримання заходів безпеки, особливо при роботі з комп'ютером. Тут важливо дотримуватися деяких правил. Не перенапружуйтеся і час від часу давайте очам відпочити. Ну а вправи для очей будуть корисні всім, хто хоче зберегти хороший зір.

Автор статті
Адмін