Будинок іграшок UA
У кого народжувати у Львові?
рейтинг лікарів-гінекологів нашого міста

Чи справді шкідливі кондиціонери для дітей?

сб, 23 квітня 2022 р.

Можна почути різні думки відносно того, як допомогти дитині пережити спеку. Звичайно, дуже важливо правильно підібрати для неї одяг та білизну із натуральних тканин. Також батьки мають турбуватися про те, щоб дитина пила достатню кількість рідини.

Важливо створити комфортні умови для проживання дитини влітку. Зараз доступна величезна кількість типів, марок та моделей кліматичної техніки. У спекотну погоду досить важко обійтися без кондиціонера. Ми вже звикли до його використання у приватних будинках та міських квартирах. Але турботливих батьків цікавить, наскільки кондиціонери можуть бути шкідливими для дитини? Спробуємо розібратися у цьому питанні та спростуємо деякі міфи.

Сучасний кондиціонер не шкодить, а навпаки. Він створює комфортні умови для проживання, очищує повітря від бактерій. Чимало моделей можна взимку використовувати на обігрів. Це дуже зручно, коли у домі малюк. Не доведеться купляти обігрівач. Отже, придбавши кондиціонер, ви ще й зекономите.

До того ж, сучасні моделі компактні, дуже стильно виглядають. Вони підійдуть до будь-якого інтер’єру дитячої кімнати. Але важливо правильно розмістити кондиціонер, подалі від дитячого ліжечка. Не варто розташовувати дитяче спальне місце надто близько до вікна.

Як правильно користуватись кондиціонером, якщо у домі маленька дитина?

Було проведено чимало різних досліджень, які підтвердили безпеку кондиціонерів для дітей. У них брали участь в тому числі і лікарі-педіатри.

Проте важливо дотримуватись дуже простих правил:

  • жалюзі кондиціонера не мають бути спрямовані на ліжечко;
  • кондиціонер треба мити та чистити раз на рік, і найкраще довірити цю справу спеціалісту;
  • бажано додатково до кондиціонера придбати також зволожувач повітря, щоб створити у дитячій комфортний мікроклімат;
  • не варто допускати надто великої різниці температур між вулицею та квартирою (будинком).

Останній пункт особливо важливий. Якщо ним знехтувати, дитина може дуже легко застудитися. Часто батьки дивуються: мовляв, зараз спека, а дитина захворіла. Не допускайте такого. У приміщенні може бути прохолодніше, ніж на вулиці, на 3-4 градуси.

Бажаєте створити комфортний мікроклімат в оселі за будь-якої погоди? Саме час потурбуватися про самопочуття дитини у літню спеку та замовити кондиціонери у Львові із доставкою. Обирайте в залежності від ваших побажань до кліматичної техніки, параметрів приміщення та фінансових можливостей! Поспішайте обрати найкращу модель.

Автор статті
Таран Ірина
Мама, копірайтер
FBinstagram